Vliv sociálních sítí na chování a rozhodování uživatelů - Machová, Nela; Sklenák, Vilém, 1963-; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Sociální sítě jsou dnes oblíbeným fenoménem nejenom u uživatelů, ale i u firem, které sociální sítě rádi využívají v rámci svojí marketingové propagace. Tato bakalářská práce se zabývá popisem sociálních sítí a analýzou jednoho z aspektů, který ovlivňuje chování uživatele v rozhodovacím procesu. Zkoumaným aspektem je četnost sdílení příspěvků na sociální platformě Instagram a vliv této frekvence na chování a rozhodování uživatele. Teoretická část se zaměřuje na popis klíčových témat a slouží jako seznámení s danou problematikou. V praktické části je prezentována analýza dat z dotazníkového šetření navazující na uskutečněný experiment na sociální síti Instagram. Ten se věnoval sdílení příspěvků formou reklamy a následný rozbor vlivů na rozhodovací proces a chování uživatele. Cílem práce je snaha zhodnotit efektivnost marketingové propagace na sociálních sítí a zjistit, zdali je její vliv na konečné rozhodnutí uživatele pozitivní či negativní.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses