Analýza YouTube doporučení u dětských účtů - Kalina, Petr; Luc, Ladislav; Radváková, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zabývá analýzou YouTube doporučení u různých typů dětských účtů. V teoretické části budou popsány problémy, kterým společnost YouTube kvůli svým algoritmům a doporučením v minulosti čelila a stále čelí. Bude zde popsán i postoj, který společnost vůči těmto problémům zaujímá. Cílem v praktické části bude sledování doporučení platformy YouTube pomocí vytvoření několika variant dětských YouTube účtů s různými nastaveními. U těchto účtů budou následně sledovány typy videí, která byla těmto účtům automaticky doporučena, a to se zaměřením na obsah, který je pro děti v dané věkové kategorii nevhodný. Výsledky budou posléze vyhodnoceny a porovnány s těmi očekávanými.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses