Návrh plánovacího diáře pro vysokoškolské studenty inspirovaného metodou Bullet Journal - Nováčková, Barbora (2024)
Předmětem této bakalářské práce je návrh plánovacího diáře určeného pro vysokoškolské studenty. Navrhovaný diář je inspirován minimalistickou metodou Bullet Journal, která slouží k organizování povinností a myšlenek, sledování cílů, a také zpětnému reflektování. Neefektivní řízení času může vést během vysokoškolského studia ke stresu a k horším akademickým výsledkům. Cílem této práce je navrhnout diář inspirovaný metodou Bullet Journal, který odpovídá potřebám a preferencím vysokoškolských studentů, a který jim usnadní plnění cílů a priorit během vysokoškolského období. Teoretická část zkoumá oblasti související s diáři z hlediska plánování času i samotného grafického a tiskového zpracování. V rámci praktické části práce je proveden výzkum kvantitativní metodou dotazníkového šetření. Jeho hlavním výstupem jsou potřeby a preference cílové skupiny týkající se obsahu a formy diáře. Výsledkem práce je grafický návrh a doporučené zadání pro tisk plánovacího diáře, který vyplývá z výsledků provedeného výzkumu a odpovídá požadavkům cílové skupiny. Práce zároveň demonstruje proces návrhu publikace a specifikuje vztah studentů k papírovým diářům.