SSBI řešení pro řízení ekonomiky IT v obchodní společnosti - Prozorovskyi, Dmytro; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a implementovat Self-Service Business Intelligence (SSBI) řešení pro detailní analýzu nákladů na IT. Hlavním cílem práce bylo vytvoření nástroje ve formě interaktivních dashboardů umožňujících lepší a efektivnější rozhodování při plánování rozpočtu v oblasti IT v podnikovém prostředí. Teoretická část práce se věnuje základním pojmům v oblasti SSBI, dále následuje zanoření do tématiky řízení ekonomiky IT s důrazem na úlohu analýzy nákladů na IT, což poskytuje nutný teoretický rámec pro následující praktickou část. Následně se práce věnuje základnímu popisu společnosti, po kterém je představena analýza stávajícího řešeni s definovanými požadavky. Hlavní část práce je založená na podkladech představených v první teoretické části práce. V této části je na konkrétním příkladu popsán proces návrhu a implementace řešení, poté testování a vyhodnocení zpětné vazby od uživatelů. Výsledný produkt bude používán vedením společnosti pro sledování nákladů na IT a bude dále užitečný i pro ostatní oddělení společnosti pro oblast sledování rozvoje nákladu na IT a plánování rozpočtů.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses