Modelování volatility kryptoměn - Spilka, Štěpán; Holý, Vladimír; Neugebauer, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce se bude zabývat empirickou analýzou volatility vybraných kryptoměn. K analýze bude využit především GARCH model s nelineární strukturou. Cílem práce bude charakterizovat dynamiku dat a případně predikovat budoucí hodnoty. Práce se zaměřuje na modelování a porovnání volatility tří hlavních kryptoměn: bitcoinu (BTC), etheru (ETH) a tetheru (USDt). Cílem je pro každou vybrat vhodný model.
Vedoucí práce: Vladimír Holý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses