Kritické porovnání vlastností open source nástrojů pro vizualizaci dat - Nguyen, Michael; Pejčoch, David; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
V dnešní době jsou data nedílnou součástí našeho každodenního života a mají zásadní vliv na naše rozhodování a plánování. Efektivní práce s daty je klíčová, a právě vizualizace dat je jedním z hlavních nástrojů pro jejich interpretaci. Tato práce se zabývá přehledem a porovnáním open source nástrojů pro vizualizaci dat, které nabízejí bohaté funkce pro práci s daty a transformaci do srozumitelných grafických reprezentací. Zaměřuje se na detailní analýzu dostupných nástrojů v různých programovacích jazycích, a to s cílem prozkoumat jejich schopnosti a možnosti v oblasti vizualizace dat. V průběhu práce byly provedeny vizualizace pro jednotlivé vybrané nástroje a provedeno srovnání jejich funkcionalit. Závěr práce poskytuje doporučení pro výběr open source nástroje v závislosti na potřebách a schopnostech uživatele. Tímto způsobem práce přispívá k lepšímu porozumění a využití dostupných nástrojů pro vizualizaci dat.
Vedoucí práce: David Pejčoch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses