Analýza her profesionálních hráčů League Of Legends - Dobeš, Radek (2024)
Předkládaná práce si klade za cíl zjistit rozdíly ve způsobu hraní League of Legends evropskými a jihokorejskými profesionálními hráči. K tomu byla využita data získaná pomocí RIOT API týkající se herního módu Ranked Solo/Duo. Bylo zjištěno, že existují výrazné rozdíly mezi oběma skupinami, a to i v případě aspektů hry majících velký význam v profesionálních zápasech jako je např. vize. V rámci metodiky byly v bakalářské práci použity metody pozorování, komparace a analýzy za pomocí Mannův-Whitneyho testu, shlukování a Spearmanova korelačního koeficientu. K výpočtům byl použit programovací jazyk Python.