Eventové fotografie – výzvy a nástrahy - Janouchová, Kristýna; Krsek, Libor, 1979-; Bačák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou eventové fotografie. Zkoumá fotografické postupy, technickou vybavenost, postprodukční principy a řešení krizových situací. Zaměřuje se také na nastavení ceny a zálohy, při kterém využívá srovnání cenové nabídky konkurenčních fotografů působících na území České republiky. Cílem práce je prozkoumat eventovou fotografii a poukázat na klíčové výzvy a nástrahy, které se s touto disciplínou pojí. Realizace reálných fotografických zakázek ukázala, že fotografové mohou být často konfrontováni omezeným časem na zachycení klíčových okamžiků události, a proto musí být schopni rychle reagovat a efektivně pracovat i za stresových podmínek. Eventy jsou plné spontánních situací a emocí, které nelze zopakovat, proto by měl fotograf být stále ve střehu a očekávat i nepředvídatelné situace. Mezi další úskalí patří špatné světelné podmínky a prostorové omezení. Klíčem úspěchu je perfektní připravenost, komunikace a schopnost adaptovat se na proměnlivé situace, které při focení eventů mohou nastat. Eventová fotografie se dá kvůli těmto nástrahám považovat za jednu z nejkomplexnějších fotografických disciplín.
Vedoucí práce: Libor Krsek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses