Návrh vizuální identity pro apartmány v Jizerských horách s využitím storytellingu - Procházka, Matyáš; Hábová, Anna, 1994-; Novák, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zabývá navržením vizuální identity a jejím obohacením o storytelling pro Apartmány Bramborka s vytvořením praktických výstupů vycházejících z nastaveného vizuálního stylu. Teoretická část práce zkoumá zásady při tvorbě značky a její postavení na trhu. Dále rozebírá funkci a složení vizuální identity, která je následně dána do kontextu hoteliérství. Práce zkoumá efektivitu hotelových identit a popisuje ji na příkladech. Také se zabývá významem storytellingu a jeho role ve spojení se značkou, která je popsána na konkrétních příkladech z odvětví ubytování. Praktická část zahrnuje představení Apartmánů Bramborka a analýzu současného stavu. Následně je popsán proces tvorby zadání na základě průzkumu a požadavků klientky. Před exekucí vizuální identity jsou určeny cílové skupiny ubytování, proveden průzkum konkurenčního prostředí. Poté je vybrán a popsán archetyp značky a doporučen vhodný tone of voice pro komunikaci s veřejností a hosty. Další součástí práce je výstavba storytellingu apartmánů a jeho aplikace. Na základě všech předešlých poznatků je nakonec navržena vizuální identita apartmánů v podobě loga, barevné palety, textury a typografie, která je následně použita na návrzích praktických výstupů v podobě propagačních materiálů, šablon na sociální sítě, interiérových i exteriérových navigačních systémů, tiskovin a dalších prospektů. Závěrečným výstupem je také zhotovení plyšového maskota.
Vedoucí práce: Anna Hábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses