Vzdálený přístup k virtualizovaným aplikacím s vysokými grafickými nároky - Malátek, Daniel (2024)
Práce pojednává o možnostech přístupu k virtualizovaným aplikacím s grafickými, pro jejichž provoz je nutné využívat HW akceleraci grafické karty. Pro první část práce byla použita metoda rešerše literatury, která určila pojmy, související s problematikou GPU virtualizace a aplikacemi vzdálené plochy. Dále došlo k představení konkrétních softwarových nástrojů použitých v praktické části práce. Druhá část popisuje provedenou konfiguraci virtualizace počítačů společně s virtualizací GPU. První virtualizační řešení je postaveno na platformě Proxmox VE společně s přístupem k virtualizaci GPU nazvaným NVIDIA Virtual GPU. Druhé řešení je Hyper-V společně s virtualizací grafické karty GPU Partitioning. Následně je ověřena funkčnost systémů za použití úloh využívající grafickou kartu, aby byly odhaleny případné problémy a nestabilita. Poté se testují jednotlivá řešení vzdálených ploch. Za použití metody komparace se posuzují jejich nabízené funkce pro tento scénář nasazení a srovnává jejich výkon.