Informační architektura pro e-shop a repozitář videoher - Hlavnička, Jan; Kučerová, Helena, 1954-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou informační architektury pro e-shopy a digitální repozitáře videoher. Práce zkoumá současné trendy v oblasti webového designu, včetně UX (User experience) a UI (User interface) designu, a aplikuje tyto poznatky na návrh prototypu webového rozhraní, které poskytuje uživatelům přehlednou a funkční platformu pro nákup a archivaci videoher. Práce také diskutuje principy tvorby digitálních repozitářů a jejich klíčovou roli při zajištění spolehlivého přístupu k digitálním datům a jejich dlouhodobé udržitelnosti. Prostřednictvím analýzy dotazníků mezi hráči práce zjišťuje rostoucí zájem veřejnosti o zachování kulturní hodnoty videoher. Návrh webu je prezentován jako funkční řešení těchto potřeb, čímž vytváří základy pro nový typ informačního systému zaměřeného na videoherní průmysl v České republice.
Vedoucí práce: Helena Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses