Tvorba videoklipu s využitím uživatelského průzkumu - Shakerzianov, Timur; Truhlář, Filip; Michalik, Pavel, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce je zaměřena na prověření skutečnosti, zda může být uživatelský průzkum užitečným nástrojem při tvorbě videoklipu. V teoretické části se zkoumá historie hudebních videoklipů a analyzují se klíčové prvky tvorby videoklipů, jako je scénář, mizanscéna, práce s kamerou a střih. Následně se práce zabývá uživatelským průzkumem, tím, jaká je jeho úloha při tvorbě obsahu, jaké metody se používají k provedení průzkumu a jak výsledky analyzovat a aplikovat v praxi. V praktické části byl proveden kvantitativní průzkum mezi hudebními fanoušky s cílem zjistit preference a očekávání od videoklipu. Na základě výsledků byl navržen nový videoklip, který byl poté porovnáván s verzí navrženou interpretem pomocí kvalitativního průzkumu s vybranými fanoušky. Zjistilo se, že cílové skupině se více líbí verze vytvořená na základě průzkumu. Tímto způsobem bylo zjištěno, že použití uživatelského průzkumu může být užitečné při tvorbě různých typů mediálního obsahu včetně hudebního klipu.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses