Měnová politika Ruské federace a její vliv na podnikatelskou sféru - Bogatyreva, Kristina (2024)
Cílem práce bylo analyzovat kroky centrální banky Ruské federace v rámci měnové politiky a následně vyhodnotit, jaké důsledky mají tyto procesy pro podnikání. Práce identifikuje a hodnotí hlavní nástroje a přístupy měnové politiky, které centrální banka Ruska používá, a zkoumá, jak tyto faktory ovlivňují ekonomiku země, a zejména podnikatelské prostředí. Skrze deskriptivní analýzu dlouhodobých trendů a reakcí na geopolitické události práce poskytuje přehled o významných změnách v rámci měnové politiky a jejich dopadu na ekonomické podmínky. Závěrem práce posuzuje, jak efektivně měnová politika Ruské federace působí na ekonomiku a podnikatelskou sféru, a bude předloženo doporučení pro podnikatele, aby se lépe adaptovali na monetární rozhodnutí a změny v makroekonomickém prostředí.