Měnová politika Ruské federace a její vliv na podnikatelskou sféru - Bogatyreva, Kristina; Soukup, Jindřich, 1955-; Kaňková, Eva, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem práce bylo analyzovat kroky centrální banky Ruské federace v rámci měnové politiky a následně vyhodnotit, jaké důsledky mají tyto procesy pro podnikání. Práce identifikuje a hodnotí hlavní nástroje a přístupy měnové politiky, které centrální banka Ruska používá, a zkoumá, jak tyto faktory ovlivňují ekonomiku země, a zejména podnikatelské prostředí. Skrze deskriptivní analýzu dlouhodobých trendů a reakcí na geopolitické události práce poskytuje přehled o významných změnách v rámci měnové politiky a jejich dopadu na ekonomické podmínky. Závěrem práce posuzuje, jak efektivně měnová politika Ruské federace působí na ekonomiku a podnikatelskou sféru, a bude předloženo doporučení pro podnikatele, aby se lépe adaptovali na monetární rozhodnutí a změny v makroekonomickém prostředí.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses