Virálne šírenie informácií na sociálnych sieťach - Pukán, Patrik (2024)
Bakalárska práca sa zaoberá šírením informácii (vo forme príspevkov) na sociálnych sieťach a vplyvoch faktorov na úspešnosť, resp. dosah týchto informácií. V úvodnej časti sa nachádza teoretický pohľad na sociálne siete – úvodné informácie o skúmaných sociálnych sieťach, ďalej psychologické faktory, ktoré ovplyvnia to, ako používateľa zaujíma daná správa. Časť je venovaná aj fenoménu dezinformácií ako formy virálneho šírenia správ. Praktická časť sa zaoberá skúmaním šírenia a úspešnosti správ v prevažne textových príspevkoch na sociálnych sieťach, zber dát prebieha pomocou scrapingu.