Virálne šírenie informácií na sociálnych sieťach - Pukán, Patrik; Syrovátková, Jana; Kubiš, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalárska práca sa zaoberá šírením informácii (vo forme príspevkov) na sociálnych sieťach a vplyvoch faktorov na úspešnosť, resp. dosah týchto informácií. V úvodnej časti sa nachádza teoretický pohľad na sociálne siete – úvodné informácie o skúmaných sociálnych sieťach, ďalej psychologické faktory, ktoré ovplyvnia to, ako používateľa zaujíma daná správa. Časť je venovaná aj fenoménu dezinformácií ako formy virálneho šírenia správ. Praktická časť sa zaoberá skúmaním šírenia a úspešnosti správ v prevažne textových príspevkoch na sociálnych sieťach, zber dát prebieha pomocou scrapingu.
Vedoucí práce: Jana Syrovátková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses