Možnosti využitia generatívnej umelej inteligencie pre zlepšenie workflow projektového manažmentu - Vikor, Dávid (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá integráciou generatívnej umelej inteligencie do workflow projektového manažmentu pomocou aplikácie Redmine. Hlavnými cieľmi práce bolo demonštrovať praktický prínos implementácie generatívnej umelej inteligencie do workflow projektového manažmentu a porovnať vybrané modely generatívnej umelej inteligencie vo vybraných procesoch. Teoretická časť práce sa venovala prehľadu súčasného stavu projektového manažmentu a popísala vývoj a praktické aplikácie generatívnej umelej inteligencie, pričom zahrnula aj existujúce implementácie tejto technológie pre zlepšenie workflow. V praktickej časti sa práca zaoberá návrhom a testovaním pluginu pre Redmine, kde sme analyzovali a vyhodnocovali jeho funkcionality s cieľom posúdiť jeho efektívnosť a dopad na workflow. Výsledky práce naznačujú, že integrácia generatívnej umelej inteligencie môže značne zvýšiť efektivitu riadenia projektov prostredníctvom automatizácie úloh. Práca tiež poukazuje na ďalšie možnosti výskumu využitia umelej inteligencie v riadení projektov.