Návrh rebrandingu a rozšíření marketingové komunikace badmintonového klubu BK Králův Dvůr - Léblová, Aneta (2024)
Práce se zabývá procesem rebrandingu badmintonového klubu Králův Dvůr s cílem modernizovat jeho image a zlepšit celkovou prezentaci. Hlavním cílem je vytvořit návrh rebrandingu klubu, který bude reflektovat jeho hodnoty a sjednotí vizuální prvky klubové prezentace. Práce využívá kvalitativní výzkumné metody a detailní analýzu současné komunikační strategie klubu i jeho konkurentů. Teoretická část se zaměřuje na brandingové strategie, základní pojmy grafického designu a jejich využití ve sportovním prostředí. Praktická část práce se věnuje analýze stávajících vizuálních prvků klubu a jeho konkurence. Na základě této analýzy a provedených hloubkových rozhovorů navrhuje novou vizuální identitu klubu, která je aplikována na propagační materiály. Výsledkem práce je komplexní rebrandingový návrh, který by měl zvýšit atraktivitu klubu pro členy a posílit jeho postavení na sportovní scéně.