Tvorba 3D stylizované postavy použitelné pro profesionální animaci - Kukačka, Marek; Bubeníček, Jan; Dušek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce je zaměřena na principy tvorby stylizované postavy určené pro 3D animaci. Cílem je přiblížit čtenáři jednotlivé metody, na kterých celý proces stojí, a současně použít nejoptimálnější technologie pro dosažení nejlepších výsledků. Teoretická část slouží jako technický podklad pro pochopení problematiky témat, jako je tvorba konceptu, modelování charakteru, digitálního sculpting, topologie a retopologie, UV mapping, texture painting, rigging, skinning a weight painting. Tato část se danými tématy zabývá technicky se značnou mírou obecnosti, aby poskytla čtenáři pochopení pro jednotlivé kroky. Zároveň tato část poukazuje na spojení uměleckých i technických znalostí, které jsou důležité ve fázích procesu. Praktická část této práce staví na znalostech z teoretické části a předvádí napodobitelný postup, s využitím autorem praktikovaných postupů, za účelem zkrácení doby procesu a optimalizace. Zároveň je v této části proces ukázán na postupné tvorbě postavy pro reálnou zakázku z praxe. Text zachycuje i běžné problémy při této tvorbě.
Vedoucí práce: Jan Bubeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses