Personalizovaný systém stravovacieho plánu s dôrazom na užívateľské preferencie - Koľveková, Lucia (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá personalizáciou stravovacieho plánu na základe preferencií užívateľa. Cieľom bakalárskej práce je preto naprogramovať webovú aplikáciu pomocou programovacieho jazyka Python, kde si užívateľ nastaví svoje preferencie jedálnička. Následnou úlohou programu bude vytvorenie stravovacieho plánu na viac dní. Program bude optimalizovať stravu z hľadiska makronutrientov a mikronutrientov (vitamínov a minerálov), pričom sa zameria aj na tvorbu vhodných receptúr. Cieľom programu je nájsť optimálne riešenie pre užívateľa, ktorý si zvolí svoje dve priority, podľa ktorých program vypočíta optimalizáciu.