Vývoj poznámkové aplikace pro OS Android - Engel, Tomáš (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření mobilní aplikace pro operační systém Android, která umožní uživatelům ukládat, upravovat a mazat jednoduché poznámky za pomoci formátu Markdown, barevného rozlišení a připomínek. První část práce analyzuje a porovnává současné poznámkové aplikace podle stanovených kritérií, jako je jednoduchost ovládání, množství funkcí, minimální podporovaná verze systému Android a velikost aplikace. Výsledky této analýzy slouží jako základ pro budoucí vývoj nové aplikace. Ve druhé části autor stanovuje požadavky na vývoj nové aplikace na základě zjištěných potřeb. Hlavním požadavkem je podpora formátování textu pomocí Markdownu a barevné rozlišení poznámek. Dále je požadována možnost exportovat poznámky a snaha o minimalizaci velikosti aplikace. Poslední část se zabývá implementací nové aplikace s důrazem na použité technologie, architekturu aplikace a způsoby testování. Na závěr jsou uvedeny návrhy na další rozšíření aplikace získané během vývoje.