Návrh a implementace aplikace pro plánování svozu zaměstnanců - Hanuš, Adam; Vencovský, Filip; Stanovská, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zanalyzovat byznys zkoumané restaurace a na základě zjištěných skutečností pak navrhnout a implementovat prototyp aplikace, která bude v dané restauraci podporovat proces plánování svozu zaměstnanců. Autor práce je zaměstnán v managementu zkoumané restaurace. Motivací tématu je nedostatečná aplikační podpora konkrétního byznys procesu, která způsobuje problémy v provozu restaurace. Hlavní cíl práce je dekomponován na pět dílčích cílů. Prvním dílčím cílem je analýza problémové oblasti svozu zaměstnanců na zkoumané restauraci. Na základě zjištěných faktů je stanoven druhý dílčí cíl, stanovení metodiky vývoje aplikace. Pro vývoj byla zvolena a přizpůsobena metodika MMSP. Třetí dílčí cíl je sběr a analýza požadavků na aplikaci. Požadavky jsou řízeny, doplňovány a specifikovány v katalogu požadavků. Čtvrtý dílčí cíl spočívá ve výběru technologií a návrhu řešení. Posledním pátým dílčím cílem je poté samotná implementace prototypu a jeho zhodnocení. Metody použité v práci zahrnují rešerši odborné literatury a internetových zdrojů, pozorování, dotazování, analýzu, syntézu a abstrakci. Výsledkem práce je funkční prototyp, který je zainteresovanými stranami kladně zhodnocen. Práce samotná je pak dokumentací celého procesu analýzy a vývoje. V práci jsou vykonány a zaznamenány vybrané disciplíny a úlohy z metodiky MMSP. Přínos práce spočívá v aplikační podpoře problémového byznys procesu.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses