Rizika v informační bezpečnosti u projektů inteligentní mobility - Rypl, Daniel (2024)
Cílem této bakalářské práce je zjistit úroveň vnímání rizik spojených s informační bezpečností v rámci projektů inteligentní mobility realizovaných v konceptu inteligentního města. V první a druhé kapitole je provedena literární rešerše, která definuje poj my inteligentní mobilita informační bezpečnost a identifikuje potenciální informační rizika spojená s inteligentní mobilitou. Na základě zjištěných rizik v literární rešerši byl vytvořen seznam, který slouží jako podklad pro strukturovaný rozhovor. Třetí kapitola popisuje metodiku sběru a analýzy dat, včetně detailního přístupu k řízenému rozhovoru a k hodnocení informačních rizik. Výstupem práce je seznam vnímaných rizik u jednotlivých projektů , který byl sestaven na základě pohled u představitel e společnost i , s ohodnocením míry rizika a jeho následným rozčleněním do tabulek. V závěrečné diskusi jsou poté analyzovány a interpretovány zjištěné výsledky.