Rizika v informační bezpečnosti u projektů inteligentní mobility - Rypl, Daniel; Gála, Libor, 1965-; Sládek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Cílem této bakalářské práce je zjistit úroveň vnímání rizik spojených s informační bezpečností v rámci projektů inteligentní mobility realizovaných v konceptu inteligentního města. V první a druhé kapitole je provedena literární rešerše, která definuje poj my inteligentní mobilita informační bezpečnost a identifikuje potenciální informační rizika spojená s inteligentní mobilitou. Na základě zjištěných rizik v literární rešerši byl vytvořen seznam, který slouží jako podklad pro strukturovaný rozhovor. Třetí kapitola popisuje metodiku sběru a analýzy dat, včetně detailního přístupu k řízenému rozhovoru a k hodnocení informačních rizik. Výstupem práce je seznam vnímaných rizik u jednotlivých projektů , který byl sestaven na základě pohled u představitel e společnost i , s ohodnocením míry rizika a jeho následným rozčleněním do tabulek. V závěrečné diskusi jsou poté analyzovány a interpretovány zjištěné výsledky.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses