Využitie nástrojov umelej inteligencie v oblasti business intelligence - Hadzimová, Zuzana; Staněk, Štěpán; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalárska práca skúma integráciu moderných nástrojov generatívnej umelej inteligencie (AI), vrátane modelu ChatGPT-4, v oblasti business intelligence (BI). Začína sa rešeršou, ktorá vytvorila základ pre identifikáciu smerov výskumu využitia umelej inteligencie v business intelligence a pre výber konkrétnych AI nástrojov použitých v praktickej implementácii. Práca poskytuje detailné preskúmanie relevantných oblastí, objasňuje kľúčové pojmy, ako business intelligence a umelá inteligencia, a popisuje aplikáciu týchto AI nástrojov implementovaných v analytických BI nástrojoch spolu s modelom ChatGPT-4 na vybranom testovacom datasete. Analýza je zakončená podrobným hodnotením implementácie, s cieľom overiť schopnosti nástrojov generatívnej umelej inteligencie pri spracovaní a analyzovaní údajov v BI a ich potenciálnu praktickú aplikáciu v scenároch reálneho sveta. Okrem toho obsahuje komparatívnu analýzu poukazujúcu na možnosti a potenciál modelu ChatGPT-4 v porovnaní s inými platformami BI. Primárnym cieľom tejto štúdie je analyzovať inovatívne nástroje umelej inteligencie v analytike business intelligence a posúdiť ich praktickú aplikáciu a využitie v porovnaní s ChatGPT-4 prostredníctvom cieleného výskumu, výberu, implementácie a hodnotenia.
Vedoucí práce: Štěpán Staněk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses