Analýza datové architektury, procesů a rolí vybraného podniku - Malínek, Kryštof; Staněk, Štěpán; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje na detailní analýzu datové architektury, procesů a rolí ve vybraném malém nebo středně velkém podniku. Cílem je identifikovat klíčové oblasti pro zlepšení efektivity a konkurenceschopnosti podniku. Díky této práci získá podnik sadu návrhů na zlepšení. Návrhy se budou zaměřovat na data governance, moderní datovou architekturu, nové role a procesy. Metody výzkumu zahrnují literární rešerši a polostrukturovaný rozhovor s vybraným datovým odborníkem operujícím ve vybrané firmě. Na základě analýzy aktuálního stavu budou navržena konkrétní zlepšení a opatření. Tyto návrhy budou následně validovány s odborníky a praktiky v oboru, aby se ověřila jejich relevantnost a proveditelnost.
Vedoucí práce: Štěpán Staněk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses