Analýza aplikací nad otevřenými daty - Shevtsov, Ilia; Chlapek, Dušan; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze metod a možností vyhledávání aplikací, portálů a zpravodajských webů, které využívají otevřená data, se zvláštním důrazem na oblast veřejné správy v České republice a vybraných zemích Evropské unie. Vzhledem k rostoucímu významu otevřených dat a digitalizace veřejné správy, práce identifikuje efektivní způsoby pro nalezení těchto online služeb a navrhuje metody pro jejich detekci. Prvním cílem je analyzovat existující způsoby vyhledávání a identifikovat nejefektivnější metody pro jejich nalezení. Druhým cílem je vytvoření seznamu aplikací využívajících otevřená data ve veřejné správě, který poslouží jako přehledný informační zdroj. Třetí cíl se zaměřuje na analýzu těchto aplikací, jejich zaměření, dostupnosti a platformy, což umožní stanovit populární a perspektivní praktiky využití otevřených dat. Výsledky této práce poskytují užitečné informace pro další výzkum a vývoj v oblasti otevřených dat a digitální transformace ve veřejné správě.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses