Praktické využití mikropočítače Raspberry Pi - Kroufek, Dominik; Pavlíček, Antonín, 1977-; Kváček, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje návrhu a implementaci systému pro domácí pěstování jedlých hub a rostlin s využitím mikropočítače Raspberry Pi. Hlavním cílem bylo vytvořit stabilní prostředí pro optimální růst prostřednictvím monitorování a řízení teploty, vlhkosti a větrání. Mikropočítač zpracovává skripty v jazyce Python, umožňující efektivní správu prostředí a komunikaci s připojenými senzory. Součástí systému je také webová aplikace, která uživateli umožnuje sledovat a nastavovat podmínky pro pěstování. Součástí systému je kamera, která zaznamenává vizuální data, která jsou dostupná uživateli na dálku, a poskytuje tak možnost dohledu a monitorování vývoje pěstovaní. Tato funkcionalita přináší nový rozměr sledování a interakce v pěstitelským prostředím. Výsledkem práce je systém, který spojuje technologii IOT, programování v Pythonu a využití kamery pro snadnější samotné pěstování v domácím prostředí. Práce tak nabízí inovativní přístup k domácímu zemědělství a zároveň poskytuje uživatelům interaktivní prostředí k monitorování a řízení prostředí.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses