Návrh a vytvoření databáze dětských táborových her pro Dům dětí a mládeže s podporou tvorby programu tábora - Schindler, Adam; Potančok, Martin; Kubera, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zabývá optimalizováním procesu plánování a organizace dětských táborů v pražském Domu dětí a mládeže. Současný postup přípravy tábora je často zdlouhavý, náročný a poměrně neefektivní proces. Táborové programy se evidují velmi neorganizovaně a jejich případná recyklace je náročná. Cílem práce je navrhnout databázi dětských táborových her pro Dům dětí a mládeže s možností přidávání her do programů jednotlivých táborů a následně ji vytvořit v podobě jednoduché webové aplikace. První část práce se zaměřuje na identifikaci problémů evidence táborových her na základě provedených polostrukturovaných rozhovorů s táborovými vedoucími a na analýzu současného stavu v oblasti dětských táborů spolu se zhodnocením existujících českých projektů na evidenci táborových her. Analýza požadavků na vyvíjenou aplikaci je další částí práce, kterou následuje návrh databáze a vlastní vývoj webové aplikace v programovacím jazyku PHP. Výsledná aplikace je přizpůsobena přímo pro potřeby Domu dětí a mládeže a umožňuje snadnou tvorbu a evidenci táborových programů s možností přidávání her. Testování implementovaného řešení proběhlo nasazením do praxe při přípravě dvou příměstských táborů, tím byla ozkoušena naprostá většina funkcionalit aplikace. Ve výsledku se aplikace ukázala jako funkční a užitečná při využívání pro zamýšlené účely. Navazující vývoj je však možný a doporučený, neboť aplikaci by bylo vhodné rozšířit ještě o několik dalších funkcionalit, které by rozšířily její míru využitelnosti.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses