Zhodnocení agilní metodiky Dual Track Agile Approach pro implementaci zakázkového softwaru - Teplý, Ondřej (2024)
Diplomová práce má za hlavní cíl identifikovat silné a slabé stránky metodiky Dual Track Agile approach oproti standardním moderním agilním metodikám ve vývoji softwaru. Metodiky pro vývoj softwaru prošly za posledních několik let bouřlivým vývojem od tradičních po agilní. Nový agilní přístup byl použit i ve společnosti Unicorn a vznikla metodika Dual Track Agile approach. Jedná se o soubor nástrojů podporující vývoj softwaru. Tato metodika dosud nebyla vědecky prozkoumaná, a proto tato diplomová práce zhodnotí její aplikaci na dvou současně probíhajících projektech.