Webové rozhraní pro dolování asociačních pravidel pomocí low-code frameworků - Kvis, Kryštof (2024)
Tato práce se zaměřuje na tvorbu webového rozhraní pro dolování asociačních pravidel. Rozhraní bylo navrženo a naprogramováno v low-code frameworku Anvil a nabízí uživateli zadání vlastních hodnot měřítek zajímavosti. Vstupní dataset obsahuje několik tisíc řádků záznamů v podobě zákazníků fiktivní banky s údaji o splácení úvěrů. Asociačními pravidly tak lze v datasetu hledat vzory chování zákazníků například pro zjištění, které jejich skupiny úvěry splácí a které ne. Dataset je zpracován funkcemi na serveru v Jupyter notebooku. Tyto funkce obsahují výzkumníky i odborníky z praxe ověřené algoritmy pro dolování a sestavení asociačních pravidel podle zadaných parametrů a komunikují s uživatelským rozhraním webové aplikace, kde je následně zobrazen výsledek výpočtů uživateli. Aplikace byla průběžně testována a v přehledném uživatelském rozhraní se pomocí pokročilých možností zadávání parametrů dají objevit některá zajímavá asociační pravidla.