Analýza sociálních sítí státních institucí - Hluštík, Vilém; Svoboda, Jaroslav; Božková, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze sociálních sítí veřejných institucí v České republice s důrazem na efektivitu využití finančních zdrojů. Cílem bylo zjistit jakým způsobem různé státní orgány spravují své sociální sítě, jaké finanční prostředky na tuto činnost vynakládají a také vytvořit srovnání mezi těmito institucemi. Metoda zahrnovala sběr kvalitativních i kvantitativních dat, včetně dotazníkového šetření a analýzy sociálních sítí vybraných institucí. Práce odhalila, že si všechny instituce spravují sociální sítě samy, což naznačuje snahu o vlastní kontrolu. Náklady na sociální sítě se napříč institucemi výrazně liší a studie ukázala, že některé subjekty nejsou schopny tyto náklady vyčíslit. To poukazuje na potenciální nedostatky v monitorování a evaluaci vložených prostředků. Práce konstatuje, že pro hlubší porozumění je potřeba další výzkum, který by se měl zaměřit na další sběr dat a specifické aspekty komunikace jednotlivých institucí veřejného sektoru. Tato studie přispívá k porozumění použití sociálních sítí ve a poukazuje na význam
Vedoucí práce: Jaroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses