Praktická aplikace modelů hromadné obsluhy ve zdravotnictví - Krušinková, Simona; Sekničková, Jana; Čížková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Modely hromadné obsluhy jsou důležitým nástrojem při snaze efektivně nastavit fungování systému s omezeným počtem zdrojů (obslužných zařízení). V této bakalářské práci jsou tyto metody využity pro analýzu zubních ordinací v Karlovarském kraji, kde je dle údajů České stomatologické komory počet obyvatel na jednoho zubaře jedním z nejvyšších v ČR. Využita jsou reálná data za rok 2023, poskytnuta zubaři z této oblasti. První část je věnovaná teorii, týkající se této problematiky. Následně jsou tyto metody aplikovány na vybrané zubaře a zkoumána dostupnost zdravotnické péče pro pacienty. Závěrem jsou prezentovány zjištěné charakteristiky zkoumaného systému a případná doporučení vedoucí k zefektivnění jeho fungování.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses