Predikce e-sportových zápasů v League of Legends - Staněk, Maxmilián (2024)
Předkládaná bakalářská práce prozkoumává aplikaci predikčních modelů založených na regresivní analýze pro ligu League of Legends European Championship (LEC) ze hry League of Legends (LoL). Jako metody byly použity metody komparace, pozorování, analýza dat a dokumentů. Pro vytvoření modelu byly použity data z domén spravující statistiky historických zápasů. Pro zpracování dat a tvorbu modelů byl použit programovací jazyk Python rozšířen o knihovny pro datovou analýzu a strojové učení v Jupyter prostředí. První část práce se zaměřuje na sestavení logistické regrese s minimální úspěšností 50 %. Následně jsou vytvořeny dva dodatečné algoritmy pro rozhodovací strom a náhodný les. Všechny modely jsou porovnány za cílem nalezení nejlepšího řešení pro predikce esportových zápasů. Ke zhodnocení jsou použity metriky úspěšnosti, přesnosti, úplnosti a F1 skóre. Vytvořené modely mají vhodný základ pro budoucí vývoje pokročilejších řešení pro neuronové sítě a predikce v reálném čase.