Možnosti zneužití LLM pro generování manipulativních sdělení v útocích sociálního inženýrství - Bassov, Ivan; Sigmund, Tomáš; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato práce se zabývá možnostmi využití frameworku Flask a uplatněním získaných poznatků v praxi vytvořením malé ukázkové aplikace pro práci s domácími úkoly. Hlavním cílem je seznámit čtenáře s frameworkem Flask a vytvořit aplikaci pro práci s domácími úkoly, kterou lze využít pro demonstrační účely. Hlavními prioritami při vývoji aplikace jsou srozumitelnost principů používání jeho funkcí, lehkost a minimalismus. Studie začala přehledem základních technologií, které budou použity v další práci. Bylo provedeno stručné představení Flasku a Pythonu a provedena malá srovnávací analýza mezi nimi a podobnými technologiemi v těchto oblastech. Podrobně byly rozebrány jednotlivé fáze tvorby aplikace, vysvětlena rozhodnutí, která stála za výběrem těch či oněch řešení, struktura aplikace, databázový model, hlavní funkce a uživatelské rozhraní. Na prvním místě v procesu vývoje bylo definování hlavních úkolů aplikace pro pohodlí jejího používání potenciálním koncovým uživatelem. Kritickou fází bylo definování hlavních způsobů řešení problémů aplikace pro plnění jejích hlavních funkcí tak, aby je následně bylo možné v případě dalšího vývoje škálovat a doplňovat. Proces vývoje zahrnoval definici a vývoj klíčových funkcí, které umožňují aplikaci pracovat s databázemi uživatelů a úloh. Samostatně bylo zaměřeno také testování aplikace. Obecně se Flask ukázal jako efektivní, pohodlný a soběstačný nástroj pro vývoj malých aplikací pro specifické úlohy.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses