Aplikace Balanced Scorecard - Listík, Tomáš; Štamfestová, Petra, 1984-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem této diplomové práce je zanalyzovat současnou situaci a navrhnout systém strategického řízení Balanced Scorecard pro nefinanční společnost Pody print s.r.o., která se zabývá prodejem, servisem a poradenstvím v oblasti dodávek tiskových řešení. Teoreticko-metodologická část práce představuje jednotlivé základní pojmy, nástroje a metody následně uplatněné v praktické části práce. Začátek praktické části je věnován stručnému představení společnosti a popsání současné strategie analyzovaného podniku. Následně je provedena strategická analýza, sloužící jako výchozí zdroj pro navržení strategického systému řízení Balanced Scorecard. Z uvažované budoucí strategie jsou poté odvozeny strategické cíle, jež jsou zachyceny do mapy strategie, obsahující jejich kauzální návaznosti. Závěr práce sumarizuje a interpretuje dosažené výsledky, hodnotí dosažení zvoleného cíle a formuluje následná doporučení pro analyzovanou společnost.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses