Strategická analýza podniku BMW a.s. - Brychta, Michal; Mikan, Pavel, 1963-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti BMW a.s. Cílem je vytvoření tří krátkodobých strategických scénářů s časovým horizontem 1–3 let, které mohou být využity jako podklad pro rozhodování vedení a případnou implementaci do již existující celopodnikové strategie. Analytická část zahrnuje substituční, syntézní a komparativní přístupy – zejména analýzu stakeholderů, produktového portfolia, finanční a investiční analýzu, SWOT a PESTEL analýzu. Na základě identifikovaných trendů a klíčových nejistot automobilového odvětví byly sestaveny tři scénáře (optimistický, pesimistický a modální), které nastiňují možné směry budoucího vývoje podniku a jeho schopnost reagovat na rizika a příležitosti. Výsledkem práce je doporučení, jak může BMW a.s. využít zjištěné poznatky k posílení své konkurenční pozice a dlouhodobé prosperity.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses