Obsahová analýza podnikových zpráv o trvalé udržitelnosti - Asafova, Olga; Štamfestová, Petra, 1984-; Badie, Natálie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem bakalářské práci je na základě obsahové analýzy identifikovat aspekty udržitelnosti ve strategii českých bank. Hlavní metodou práci je obsahová analýza podnikových zpráv o trvalé udržitelnosti s využitím programu MAXQDA. Pro analýzu byly vybrány tři bankovní institucí: MONETA Money Bank, a.s., Česká spořitelna, a.s. a Komerční banka, a.s. První část práce byla zaměřena na vymezení teoretických pojmů v oblasti trvalé udržitelnosti, včetně vymezení různých nástrojů a principů nefinančního reportingu. V praktické části bylo vytvořeno kódovací schémata na základě teoretických poznatků v programu MAXQDA, která obsahovala celkem 85 kódů. Dohromady bylo vytvořeno 732 odkódovaných výrazů. Z provedené analýzy následovalo, že nejvíce banky ve svých zprávách zdůrazňují ESG složky, hlavně sociální složku. Navíc bylo zjištěno, že hlavními stakeholdery bank jsou klienti a zaměstnanci.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses