Udržitelná móda a její vliv na spotřební chování - Zarifullina, Leisan (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje vlivu udržitelné mody na chování spotřebitelů v České republice. Práce se skládá ze dvou částí, a to teoretické a praktické. První část zahrnuje klíčové teoretické pojmy, zatímco druhá část představuje data z primárního a sekundárního výzkumu a jejich interpretaci. Sekundární data jsou čerpaná ze studii MML-TGI, kterou provádí agentura Median. Primární data jsou čerpaná metodou kvantitativního výzkumu. Sběr dat bude probíhat metodou dotazníkového šetření, jehož otázky budou podrobněji odrážet postoj respondentů k udržitelné módě, míru jejich zájmu, informovanosti. Hlavním cílem práce je zjistit, jak přesně trend udržitelnosti, aktivně využívaný při výrobě oděvů a dalších módních předmětů, ovlivňuje nákupní rozhodování a spotřební chování lidí.