Hodnota zeleně v městském zastavěném prostoru. - Klímová, Kateřina; Kaizr, Jaroslav; Červinka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem diplomové práce je zjistit, zda vzdálenost nemovitostí od významných parků ovlivňuje ceny krátkodobých pronájmů v Praze. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola poukazuje na přínosy městské zeleně a uvádí informace o zeleni v evropských městech. Druhá kapitola se věnuje metodám oceňování zeleně a rešerši související literatury. Třetí kapitola se zabývá vyhodnocením vlivu zeleně na ceny krátkodobých pronájmů v lokalitách Vinohrady a Žižkov. Data týkající se cen krátkodobých pronájmů a parametrů nemovitostí byla získána pomocí serveru AirDNA.co. Prostřednictvím statistického softwaru jamovi byla provedena vícenásobná lineární regrese. Bylo zjištěno, že vzdálenost nemovitostí od městské zeleně nemá významný vliv na ceny krátkodobých pronájmů.
Vedoucí práce: Jaroslav Kaizr
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses