Kryptoburza Binance - Ariepiev, Nikita (2024)
Cílem praće je analyzovat vývoj kryptoměnové burzy Binance se zvláštním zaměřením na Binance Smart Chain (BSC) a BNB (nativní kryptoměna Binance a BSC), jakož i analyzovat budoucí vývoj trhu s kryptoměnami. První část práce se zabývá různými možnostmi interakce s kryptoměnami. Podrobně rozebrány výhody a nevýhody Bitcoinu a jeho blockchainu. Druhá část práce se zaměřuje na vývoj společnosti Binance a BSC, zkoumá vliv BSC na úspěch společnosti. Blockchain BSC je srovnáván s blockchainem Bitcoinu a také stručně srovnáván s jinými blockchainy. Diskutovány jsou také některé problémy s regulačními orgány a bezpečnostní otázky. Třetí část srovnává Binance s Coinbase a Bybit z pohledu běžného uživatele a poté se zabývala budoucím vývojem trhu s kryptoměnami se zaměřením na regulaci kryptotrhu a spory s regulátory, decentralizované finance (DeFi) a kryptoměnovou peněženku TrustWallet.