Kryptoburza Binance - Ariepiev, Nikita; Brada, Jaroslav, 1964-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem praće je analyzovat vývoj kryptoměnové burzy Binance se zvláštním zaměřením na Binance Smart Chain (BSC) a BNB (nativní kryptoměna Binance a BSC), jakož i analyzovat budoucí vývoj trhu s kryptoměnami. První část práce se zabývá různými možnostmi interakce s kryptoměnami. Podrobně rozebrány výhody a nevýhody Bitcoinu a jeho blockchainu. Druhá část práce se zaměřuje na vývoj společnosti Binance a BSC, zkoumá vliv BSC na úspěch společnosti. Blockchain BSC je srovnáván s blockchainem Bitcoinu a také stručně srovnáván s jinými blockchainy. Diskutovány jsou také některé problémy s regulačními orgány a bezpečnostní otázky. Třetí část srovnává Binance s Coinbase a Bybit z pohledu běžného uživatele a poté se zabývala budoucím vývojem trhu s kryptoměnami se zaměřením na regulaci kryptotrhu a spory s regulátory, decentralizované finance (DeFi) a kryptoměnovou peněženku TrustWallet.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses