Role controllingu v podniku - Nováková, Violeta; Šoljaková, Libuše; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce zkoumá roli controllingu v konkrétním podniku na Slovensku působícím v hydraulickém průmyslu, který je součástí velké nadnárodní skupiny. Analyzuje organizační začlenění controllingu, vztah s ostatními odděleními a definuje základní odpovědnosti oddělení controllingu. Definuje jeho přínosy a vliv na podnikové rozhodování pomocí analýz jeho nástrojů a úloh. Výsledky naznačují aktivní účast controllerů na rozhodovacích procesech a využití pokročilých nástrojů, což podporuje efektivitu řízení a adaptaci na nové výzvy. Výzkum také zdůrazňuje potřebu neustálého zlepšování a využívání inovací pro efektivnější reportování. Tato práce nabízí lepší pochopení role controllingu v praxi a podporuje jeho implementaci či optimalizaci v jiných podnicích.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses