Strategická analýza podniku EveryDent, s.r.o. - Krabcová, Karolína; Sieber, Patrik, 1977-; Ali, Tanweer; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou podniku Everydent s.r.o. Podnik Everydent s.r.o. se zabývá distribucí stomatologického vybavení. Cílem práce je identifikovat silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby podniku EveryDent, s.r.o. na českém trhu se zdravotnickými prostředky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude popsána terminologie metod strategické analýzy, které budou následně použity v praktické části. Strategická analýza je sestavena z vnějšího a vnitřního okolí firmy. Ve vnějším okolí bude použita metoda PESTEL, analýza odvětví a Porterův model pěti sil. Vnitřní analýza identifikuje vnitřní zdroje podniku, VRIO analýzu, finanční analýzu a portfolio analýzu. Získané poznatky z dílčích analýz jsou využity k vytvoření SWOT analýzy, na jejichž základě jsou vytvořena strategická doporučení pro podnik.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses