Digitalizace mzdového účetnictví - Pilz, Petr; Křivanec, Oto; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem diplomové práce je popsat možnosti digitalizace ve dvou stěžejních oblastech souvisejících se mzdovou problematikou, a sice při uzavírání pracovněprávní dokumentace a v oblasti zákonných odvodů ze mzdy zaměstnanců. První kapitola seznamuje čtenáře s potřebou mzdového účetnictví v podniku a vysvětluje základní pojmy, které jej propojují s tématem digitalizace. Následující kapitoly již popisují možnosti digitalizace podle české legislativy účinné od 1. ledna 2024, kdy u zákonných odvodů ze mzdy jsou tyto možnosti navázány na životní cyklus zaměstnance, aby bylo respektováno rozdělení náplně práce mzdové účetní v praxi. Praktická část diplomové práce popisuje úroveň digitalizace těchto dvou oblastí v konkrétní účetní jednotce, komplexně zhodnocuje její současný stav a následně navrhuje možná zlepšení, aby bylo dosaženo maximální úrovně digitalizace podle aktuálně platné legislativy.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses