Vznik a působení ukrajinských franšíz na území České republiky - Semakova, Olena; Heřman, Jan; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vzniku a působení ukrajinských franšíz na trhu České republiky. Cílem práce je prozkoumat strategie vstupu ukrajinských franšíz na český trh, identifikovat klíčové faktory ovlivňující úspěch či neúspěch jejich působení a poskytnout relevantní doporučení pro potenciální investory či podnikatele. Práce je rozdělena do teoretické a praktické části. Teoretická část se zaměřuje na koncept franšízového podnikání, právní a finanční aspekty franšízingu v ČR, a také na metody použité v praktické části. To zahrnuje PESTLE analýzu, SWOT analýzu, VRIO analýzu a Porterův model pěti sil. Praktická část zkoumá problém zevnitř na základě metod popsaných v teoretické částí. Závěr práce obsahuje klíčová zjištění z provedených analýz a doporučení pro podnikatele a investory.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses