Vývoj a komparace nástrojů rodinné politiky v České republice a v Maďarsku v letech 2000-2022 - Marešová, Karolína; Krebs, Vojtěch, 1950-; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá vývojem a komparací nástrojů rodinné politiky v České republice a v Maďarsku v letech 2000-2022. Teoretická část práce se zaměřuje na představení základních pojmů spojených s rodinnou politikou, především definice, nositelů, cílů a nástrojů této politiky. Na teoretický koncept navazuje praktická část práce, která sleduje nejen vývoj vybraných nástrojů rodinné politiky, ale také porovnává a vyhodnocuje rozdíly mezi strukturou českých a maďarských rodin, postavením matek na trhu práce a vynaloženými finančními prostředky na tuto politiku. Na základě zjištěných výsledků by se rodinná politika v České republice měla především zaměřit na podporu zvýšení míry zaměstnanosti matek, která se dlouhodobě nachází pod úrovní OECD zemí, a na zavádění nových nástrojů na podporu mladých lidí při uzavírání manželství.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses