Historie a současnost tabákového průmyslu v Kutné Hoře a jeho význam pro region - Müller, Jakub; Váňa, Daniel; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá historií a současností tabákového průmyslu v Kutné Hoře a jeho významem pro region. Tabáková továrna v Kutné Hoře stále existuje a jedná se o jedinou fungující tabákovou továrnu v České republice, proto je téma práce stále aktuální. Teoretická část práce se věnuje převážně popisu historie tabákového průmyslu v celosvětovém měřítku a vývoji v České republice. Je zde i popsána historie Kutné Hory a Sedleckého kláštera, kde se továrna nachází. V praktické části je splněn cíl bakalářské práce, a to popsat a analyzovat historii tabákové továrny v Kutné Hoře. Analyzována je produkce továrny v její historii. Praktická část také obsahuje srovnání kutnohorské továrny s továrnou v Lanškrouně, což slouží jako demonstrace významu a velikosti továrny v Kutné Hoře.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses