Aktuální změna trendu ve videoherním průmyslu – Videohry s uměleckou přidanou hodnotou a jejich úspěch na trhu - Fleková, Anu; Hucková, Barbara, 1964-; Kochová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato práce se zabývá přesahem mezi uměním a videohrami. Zkoumá vývoj videoher a jejich kulturní význam. Nejdříve začíná vymezením umění jako dovednosti a pojmu napříč 18. až 21. stoletím s důrazem na roli autora a času ve světě umění. Druhá část prochází vývojem videoher, kategorizuje jejich typy a zkoumá jejich status jako umění. Studie rozebírá různé umělecké prvky ve videohrách, jako je herní design, vyprávění, vizuální a zvuková složka, a dokonce i programování. Ve třetí části se dívá na videoherní průmysl a specifika trhu. V poslední části potom aplikuje praktické poznatky z rozhovorů s experty a profesionály v oboru, dále z odpovědí dotazníkového šetření. Tento výzkum přispívá k probíhajícímu diskurzu o umělecké podstatě videoher, jejich výzvách a vlivu v současné kultuře.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses