Zelený marketing v potravinárstve a jeho vplyv na spotrebiteľské chovanie generácie Z na území Českej republiky - Lazúrová, Veronika; Dvořáková, Michaela; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Dopady ľudskej činnosti sa odrážajú na prírode a menia podmienky, v ktorých žijeme, preto témy udržateľnosti a ekológie začínajú hýbať svetom. Firmy sa z tohto dôvodu snažia zapojiť princíp udržateľnosti do svojich stratégií a praktík, výsledkom čoho je zelený marketing. Dôležitým faktorom v zmenách životného prostredia je aj potravinársky priemysel. Cieľom tejto práce je zistiť aký vplyv má zelený marketing v potravinárstve na spotrebiteľské chovanie generácie Z v lokálnych podmienkach Českej republiky. Analýza sekundárnych kvantitatívnych dát načrtáva základný prehľad o postojoch mladej generácie k téme a ich nákupné správanie s tým spojené. Následne je predstavený primárny kvalitatívny výskum, ktorý hlbšie odkrýva vnímanie zeleného marketingu v potravinárstve a vplyv jeho nástrojov na generáciu Z. Práca odhaľuje celkovo pozitívne vnímanie zelených potravinových výrobkov medzi generáciou Z, popisuje jeho dôvody ale aj vplyvy a bariéry ovplyvňujúce nákup týchto produktov.
Vedoucí práce: Michaela Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses